Izolatorul Gravitational

© Mihail Vrapcea 2003 - 2019
 
In engleza/In English

Introducere:

Acest paragraf poate fi sarit de catre un cititor grabit, cat timp aici sunt prezentate doar cateva parti ale biografiei mele, care au facut posibila o asemenea descoperire simpla dar foarte importanta.
De cand eram copil am devenit interesat de gravitatie, prima oara, atunci cand tatal meu mi-a povestit despre Spatiu, Stele si Gauri Negre. Am fost fascinat cum lumina este capturata de catre campul gravitational imens al gaurii negre si nu poate scapa din el. De asemenea, am fost intotdeauna interesat de zbor si cum sa-l imbunatatesc pentru a fi mai aproape de felul in care Superman zboara in filme. Imi amintesc ca odata, pe cand eram la liceu, i-am promis unui prieten bun de-al meu ca voi descoperi ceva, care va revolutiona felul in care oamenii zboara (precum si transportul in general).
Mai tarziu, ca majoritatea dintre noi, am aflat despre Einstein si teoriile sale demonstrate, astfel ca ideea mea a aparut din faptul ca, o raza de lumina va avea traiectoria curbata cand va strabate un camp gravitational.
Bazandu-ma pe aceasta interactiune demonstrata, dintre lumina si gravitatie, am facut descoperirea mea, prezentata in continuare.


Descriere:

Pentru inceput, sa ne reamintim printr-o imagine simpla, despre curbarea luminii de catre un camp gravitational, fapt rezultat din teoria generalizata a relativitatii, de asemenea demonstrat experimental:


light and gravity interaction

Lumina de la stea este curbata de campul gravitational al Soarelui, astfel ca pentru observatorul de pe Pamant pozitia stelei apare la o locatie diferita de pozitia ei reala.

Asadar, avand interactiunea dintre lumina si gravitatie demonstrata, aici intervine ideea mea, gandindu-ma sa inversez valorile acestui proces, astfel incat un camp de lumina suficient de dens "va crea ceva probleme" unui camp gravitational suficient de slab.
Este ceva similar cu fenomenul invers dintr-o gaura neagra, referitor la lumina si gravitatie, dar la un nivel mult mai mic.
Acest fenomen "invers" este functional, fiind o consecinta a principiului actiune-reactiune, altfel spus la actiunea gravitatiei asupra luminii si aceasta din urma opune o actiune asupra campului gravitational.

Alta explicatie, mai intuitiva, este aceea ca densitatea foarte mare de fotoni, la marea lor viteza, va face distantele dintre ei asa de mica incat majoritatea gravitonilor din campul gravitational, care poate fi imaginat, pentru particulele elementare, ca aerul (sau vantul) pentru obiectele din atmosfera noastra, vor fi stopati/deviati de aceasta bariera de fotoni, asa cum vela/panza este o bariera in calea vantului.


Pasul urmator, am creat Izolatorul meu Gravitational, care foloseste un laser pentru "campul de lumina suficient de dens" mentionat mai sus, captiv in interiorul unui disc, cu reflexie totala pe interiorul sau, sa afectez/scad (izolez) gravitatia Pamantului, ca in imaginea de mai jos:


In functie de puterea laserului, nivelul de izolare gravitationala este mai mic sau mai mare, variind direct proportional cu puterea laserului (daca notam cu R coeficientul de reflexie al suprefetei interioare, care poate avea valori intre 0 (fara reflexie) si 1 (reflexie totala), cu LP puterea laserului, cu λ lungimea de unda a laserului si cu GI valoarea izolarii gravitationale, aceasta poate fi cuantificata prin: GI = R * LP / λ, astfel ca, o lungime de unda mai mica fiind de ajutor, ar trebui folosit un laser puternic de inalta frecventa). Discul va avea mai multe straturi cu suprafete cat mai apropiate de reflexia totala, cand sunt folosite asemenea lasere puternice de inalta frecventa, pentru a mentine pierderea fotonilor din interior, la un nivel cat mai scazut.
Pentru folosirea pe Pamant, procentul de izolare va fi mai mic (pentru a nu cauza probleme atmosferei), dar pentru folosirea in Spatiu, izolarea gravitationala poate fi mult mai mare.

In filmuletele demonstrative de mai jos, am folosit un laser slab cu puterea < 3 mW, de asemenea suprafata din interiorul discului fiind doar apropiata de reflexia totala.
Oricum, cand va fi construit intr-un laborator corespunzator, va fi capabil sa izoleze gravitatia Pamantului, deasupra lui, pana la 100%, cu costuri relativ mici.

Mai trebuie mentionat ca forma izolatorului gravitational poate fi diferita de cea de disc, de fapt el poate avea orice forma plata, cat timp suprafata interioara are reflexie totala si pozitia sa in timpul folosirii este paralela cu suprafata Pamantului, mai precis, perpendiculara pe undele gravitationale.

laser captive inside total reflection disc

FARA Izolator   CU Izolator

Utilizari numeroase:

Ca in imaginile de mai jos, descoperirea mea poate fi folosita pentru a face mult mai usoara lansarea si deplasarea in spatiu a unei nave cosmice, la baza Liftului Spatial, precum si la utilarea vehiculelor pentru un consum mai mic de combustibil, facandu-le mult mai eficiente prin scaderea greutatii/masei acestora, sageata rosie indicand directia deplasarii pentru cele doua sfere (masini zburatoare etc.). Zborul si calatoriile in spatiul cosmic vor fi la indemana tuturor (turismul spatial). Una dintre cele mai importante aplicatii va fi "Generatorul de Energie", rotatia fiind produsa doar de forta de greutate care actioneaza pe jumatatea neizolata a rotii.

Poate fi folosit de asemenea in multe alte domenii, cum ar fi: deplasarea mult mai usoara a structurilor uriase/grele in industrie (asa cum marile piramide au fost cel mai probabil construite, cu aproximativ 5000 de ani in urma), laboratoare cu microgravitatie mai ieftine, zborul aproape "imponderabil" in parcurile de distractii si multe altele.Eficienta:

Izolatorul gravitational este fiabil si eficient deoarece laserul puternic, captiv in interiorul acestuia, rezista ani de zile in functie de cat de bine este realizata suprafata interioara, cat mai aproape de reflexia totala (sa avem pierderi de energie/laser cat mai mici).

Asadar, consumul de energie (necesar pentru construirea/folosirea unor asemenea dispozitive) este redus, laserul fiind utilizat foarte eficient, deoarece odata atinsa "suficienta" dorita a laserului in interiorul reflexiei totale, se inchide complet suprafata izolatorului, imediat apoi oprindu-se si emisia laser, astfel ca nu se mai consuma energie, ci dimpotriva ea se foloseste eficient pastrandu-se un timp indelungat (mai multi ani) la valoarea dorita, in interiorul acestuia.


Prezentare in format PDF, pentru presa din Romania (in caz de modificari, rog sa-mi fie trimis articolul pe email, pentru a-mi da acordul, inainte de publicare): prezentare_izolator_gravitational.pdf.


Nota: Drepturile exclusive de licentiere si folosire in orice fel a Izolatorului Gravitational sunt protejate pentru autor: Mihail Vrapcea (vrapcea_m@yahoo.com).


Donate with PayPal
Any contribution for building a better prototype will be appreciated! Even smallest donations can make a difference.  Received Donations
This donation option has been added since 05/07/2009, in order to help me obtaining the funds required to build a better prototype, for purchasing stronger lasers, also for making the surface inside a bigger disc closer to total reflection, etc. (your contribution will make this important invention usable sooner). Thank you!

Parerea mea despre:
- Univers: Un mod de a explica Universul    (pasionatii pot viziona de asemenea NASA TV HD)
- Sensul vietii: Adevarul despre sensul vietii
- Societatea umana: Putem sa imbunatatim societatea umana?
Protected by Copyscape Website Copyright Protection

O alta inventie utila de-a mea, "Generarea electricitatii pe esapament":


Poate fi folosit in loc de alternator (reducandu-se consumul de combustibil), sau pe langa acesta,
permitand mai multi consumatori pe masina.


In continuare (prezentata mai jos), iata una din ideile mele pentru o afacere complet nepoluanta si utila:
"Aducerea si distributia de aer proaspat de padure sanatos din zonele de munte nepoluate catre locuitorii oraselor mari, lichefiat in recipiente corespunzatoare, folosind doar energia solara".
Eficienta acestei afaceri este atat de mare (datorita energiei solare utilizate) incat, chiar camere, apartamente sau cladiri intregi, vor avea disponibil un astfel de aer curat bun de padure, schimbarea unui rezervor de aer lichid consumat, cu unul plin, avand un pret accesibil (costuri destul de mici).

Utilizarea unui astfel de aer sanatos lichefiat este recomandata mai ales pe timpul verii, sau in orasele din zonele cu clima calda, pentru ca asigura de asemenea racirea camerelor.

In unele cazuri, poate fi folosit direct din butelie, cu o masca pentru respiratie corespunzatoare (cum ar fi masca de oxigen), fiind adus la temperatura camerei prin preincalzire dupa iesirea din rezervorul de aer lichid.

Oricum, in ciuda faptului ca, pentru inceput, va fi utilizat in principal doar in anumite locuri si/sau pentru evenimente (ocazii) speciale de catre mai putini oameni, in viitor, aerul proaspat si sanatos de padure va putea fi furnizat catre majoritatea oraselor intr-un mod similar cu reteaua de distributie a gazelor naturale de azi.

www.000webhost.com